In 1929 naar een ontwerp van architect Jos Wielders uit Sittard gebouwde kerk van het Heilig Hart van Jezus. De kerk is markant gesitueerd aan de rand van het Pastoor Geelenplein nabij het kerkhof en in de zichtas van de Kerkweg.

De parochiekerk heeft een in dwarsrichting geplaatste rechthoekige plattegrond, telt een bouwlaag en wordt afgedekt door zadeldaken en lessenaarsdaken gedekt met keramische dakpannen, die nu tijdens de uitvoering van groot onderhoud door soortgelijke worden vervangen. De kerk is gebouwd in gele en rode baksteen. Het kerkgebouw is een zaalkerk met smalle lage zijbeuken, een smaller hoger koor met een driezijdige lage absis en twee dwarskapellen ter weerszijden van het koor.

Aan de voorzijde is een smalle strook toegevoegd met op de hoek aan de rechterzijde de toren. De huidige kap van de toren, gedekt met koper, dateert van na de brand van 1969 en heeft een betonnen onderbouw. Hij vervangt een steilere ingesnoerde kap.

De hoofdtoegang bevindt zich onder de toren.

de eerste bouwlaag op een bakstenen sokkel bevindt zich een zandstenen beeld van de H. Theresia. Het beeld dateert uit 1933 en werd vervaardigd door Marie Andriessen.

In 1929 kreeg deze kerk de beschikking over het in 1843 door Gebr.Schauten (Jüchen, D) voor de kerk van Sint Pieter-Maastricht gebouwde orgel; dit deed nog dienst tot 1942 en bevindt zich thans in sterk gewijzigde vorm in de hervormde kerk van Capelle aan de IJssel; in 1952 plaatste Pereboom (Maastricht) het huidige tweemanuaals orgel, dat in 1976 door Verschueren Orgelbouw (Heythuyzen) hersteld werd van de tijdens de torenbrand opgelopen schade.

Het Hart van Jezuskerk

Belangrijke feiten

We heten u van harte welkom in onze Kerk van het Heilig Hart van Jezus. Als u een bezoek brengt aan de kerk vindt u bij de ingang een folder die u meer informatie geeft over de geschiedenis en het interieur van de kerk.

gallery/rothem